ua en ru

Журавський пропонує Раді спростити оформлення водійського посвідчення

Народний депутат, член групи "Економічний розвиток" Віталій Журавський пропонує Верховній Раді України виключити посвідчення водія з переліку документів, що оформляються із застосуванням Єдиного державного демографічного реєстру .

Народний депутат, член групи "Економічний розвиток" Віталій Журавський пропонує Верховній Раді України виключити посвідчення водія з переліку документів, що оформляються із застосуванням Єдиного державного демографічного реєстру . Про це йдеться в законопроекті № 4550 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посвідчення водія)", текст якого розміщений на сайті ВР.

У пояснювальній записці до законопроекті зазначається, що згідно з законом про Єдиний державний демографічний реєстр передбачена централізована персоналізація документів в Державному центрі персоналізації документів.

"Але надання адміністративних послуг з видачі та обміну посвідчення водія здійснюється у територіальних Центрах надання послуг, пов'язаних з використанням транспортних засобів, Державтоінспекції МВС і централізована персоналізація вказаних документів значно ускладнить процес надання послуг з видачі та обміну документів посвідчень водія", - зазначається в пояснювальній записці до документу.

Журавський пропонує виключити посвідчення водія з переліку документів, що оформляються із застосуванням Єдиного державного демографічного реєстру. Це дозволить передати персоналізацію бланків документа посвідчення водія в територіальні відділення ДАІ, що забезпечить своєчасну видачу та обмін посвідчень водія на право керування транспортними засобами.