ua en ru

У Житомирській області запрацював новий спецпідрозділ поліції ТОР

У Житомирській області запрацював новий спецпідрозділ поліції ТОР Фото: спецпідрозділ ТОР (http://mvs.gov.ua)

Працівників спецпідрозділу ТОР залучатимуть до охорони правопорядку під час мітингів

У Житомирській області в середу, 16 травня, розпочав роботу новий підрозділ Управління патрульної поліції ТОР (рота тактично-оперативного реагування). Про це йдеться у повідомленні Міністерства внутрішніх справ (МВС) України.

"Поліцейські ТОР допомагатимуть колегам у вирішенні складних конфліктів та залучатимуться до забезпечення публічного порядку під час масових заходів", - йдеться у повідомленні МВС.

На сьогодні у новостворений спецпідрозділ входить два десятки працівників. Найближчим часом штатну чисельність ТОР планується збільшити до півсотні.

Зазначається, що патрульні поліцейські для роботи у майбутньому підрозділі курси за канадсько-американською програмою підготовки працівників тактичних підрозділів. Кандидатів у ТОР відбирали з числа патрульних поліцейських, які мають досвід служби понад 2 роки та хорошу фізичну підготовку.

Працівників спецпідрозділу залучатимуть до охорони правопорядку під час проведення масових заходів спортивного або розважального характеру, мітингів, демонстрацій, акцій протестів тощо.

"Підрозділ не слід сприймати як цілком силовий. Його представники працюють за принципом гуманізму і законності, і не застосовуватимуть силу там, де це не потрібно. Однак, якщо ситуація буде загрозливою для людей і поліцейських та однозначно потребуватиме серйозного втручання, бійці ТОР її застосують", - уточнили в МВС.

Нагадаємо, нещодавно у Херсонській області почав роботу відокремлений відділ патрульної поліції в АР Крим і м. Севастополі.