ua en ru

У Житомирській області затримали рекетирів, які вимагали від місцевого 40 тис. доларів

У Житомирській області затримали рекетирів, які вимагали від місцевого 40 тис. доларів Фото: затримання (Ірина Мартинюк facebook.com)

Затримані вимагали гроші за пригнаний у квітні 2017 року вантажний автомобіль

У місті Бердичів Житомирської області Служба безпеки України (СБУ) спільно з поліцією затримала угрупування рекетирів. Про це повідомила спікер регіонального управління СБУ Ірина Мартинюк в Facebook.

Правоохоронці встановили, що організатором угрупування є приватний підприємець з райцентру, який займається перепродажем та ввезенням транспортних засобів з-за кордону. До протиправної діяльності він залучив кількох місцевих мешканців та жителів Київської області.

"Бандити ставили своїх клієнтів "на лічильник", якщо вони не могли одразу сплатити всю суму, сума боргу збільшувалася у 5-10 разів. У разі відмови - застосовували фізичний і психологічний тиск, а також погрожували родичам. Оперативники спецслужби затримали чотирьох зловмисників під час вимагання від місцевого жителя 40 тисяч доларів США за пригнаний у квітні 2017 року вантажний автомобіль. Хоча першочергова сума, яку бердичівлянин мав сплатити, була 8 тисяч доларів", - заявили в СБУ.

За інформацією спецслужби, це не єдиний випадок вимагання грошей у місцевих підприємців.

Наразі затриманим повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

#СБУ затримала банду вимагачів-рекетирів у Бердичеві Організоване угруповання бандитів-рекетирів знешкодила у Бердичеві...

Опубліковано Іриною Мартинюк 10 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, раніше СБУ припинила виробництво і постачання до лікарень Вінницької та Чернівецької областей неякісних лікарських засобів.