ua en ru

СБУ припинила виробництво та реалізацію неякісних лікарських засобів

СБУ припинила виробництво та реалізацію неякісних лікарських засобів Фото: Служба безпеки України (oda.zt.gov.ua)

Дві комерційні структури постачали неякісний "медичний кисень"

Служба безпеки України припинила виробництво і постачання до лікарень Вінницької та Чернівецької областей неякісних лікарських засобів. Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

Зокрема, правоохоронці встановили, що дві комерційні структури виробляють низькоякісний "медичний кисень" і постачають товар, в тому числі за бюджетні кошти, до лікувально-профілактичних закладів на території Вінницької та Чернівецької областей.

"Під час перевірок складських, виробничих та офісних приміщень виробників правоохоронці виявили численні критичні порушення ліцензійних умов виробництва лікарського засобу. Зараз виготовлення "медичного кисню" цими підприємствами призупинено, оборот всіх раніше виготовлених підприємцями лікарських засобів заборонено. В рамках відкритого кримінального провадження тривають невідкладні слідчі дії", - додали в СБУ.

alt

Фото: підприємства виробляли неякісний "медичний кисень"

Нагадаємо, раніше СБУ заблокувала діяльність міжрегіональної банди з реалізації контрафактного алкоголю. До злочинної групи, організатором якої був житель Мелітополя, входили шість осіб.