ua en ru

У Житомирській області припинено нелегальний видобуток бурштину в промислових масштабах

У Житомирській області припинено нелегальний видобуток бурштину в промислових масштабах Фото: незаконний видобуток бурштину (прес-центр СБУ)

У "старателів" вилучено обладнання для незаконного видобутку бурштину на суму 30 тис. доларів

Співробітники Служби безпеки України затримали поблизу села Гулянка Коростенського району Житомирської області групу "старателів", які розпочали незаконний видобуток бурштину в промислових масштабах. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Зазначено, що правоохоронці виявили нелегальних копачів у лісовому масиві поблизу села.

"Зловмисники зняли поверхневий шар ґрунту на місці виходу родовища на поверхню та приступили до безпосереднього видобутку "сонячного каменю" і промивання породи. Оперативники спецслужби вилучили обладнання для незаконного видобутку бурштину загальною вартістю понад 30 тисяч доларів США", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці, зокрема виявили п’ять гідравлічних мотопомп заводського виробництва, електрогенератори та пальне для них, 2,5 тисячі метрів гідравлічних рукавів, інше устаткування для нелегального видобутку "сонячного каменю", уточнили у відомстві.

altaltaltalt

Фото: незаконний видобуток бурштину в Житомирській області (прес-центр СБУ)

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу, тривають першочергові слідчі дії.

Нагадаємо, поблизу села Більська Воля Володимирецького району Рівненської області 7 вересня 2017 року сталася бійка між бурштинококпачами, лісниками та поліцейськими.