ua en ru

У Рівненській області сталася бійка зі стріляниною між бурштинокопачами й поліцією

У Рівненській області сталася бійка зі стріляниною між бурштинокопачами й поліцією Фото: бійка в Рівненській області (npu.gov.ua)

Правоохоронці стріляли гумовими кулями та застосували балончики із сльозогінним газом

Поблизу села Більська Воля Володимирецького району Рівненської області 7 вересня сталася бійка між бурштинококпачами, лісниками та поліцейськими. Про це повідомила прес-служба поліції регіону.

"Близько 15 години лісники тракторами рухалися на територію заповідника, аби ліквідувати наслідки розмиття ґрунту та засипати ями у місцях незаконного видобутку бурштину. Їм на заваді стали близько 40 старателів, заблокувавши рух. Лісівники викликали на допомогу поліцейських. У селі Більська Воля дорогу їм перегородили близько 150 місцевих мешканців, які почали чинити супротив та кидати каміння у бік правоохоронців", - заявили в поліції.

У відповідь правоохоронці почали стріляти гумовими кулями та застосували балончики із сльозогінним газом. Інформації про постраждали, попередньо, нема.

За фактом опору працівникам правоохоронного органу під час виконання ними службових обов`язків розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за частиною 2 статті 342 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у серпні Служба безпеки України в Житомирській області вилучила незаконно видобутий бурштин на 5 млн гривень.