ua en ru

У Житомирській області ліквідовано конвертцентр з оборотом майже 200 млн гривень

У Житомирській області ліквідовано конвертцентр з оборотом майже 200 млн гривень Фото: в Житомирській області закрили конвертцентр

Злочинна група купувала за готівку запчастини до екскаваторів

В Житомирській області, у ході досудового розслідування за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах працівниками Державної фіскальної служби припинено протиправну діяльність конвертаційного центру. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

Відзначають, що через банківські установи проконвертовано майже 200 млн гривень.

"У четвер, 20 квітня 2017 року, у місцях здійснення незаконної фінансово-господарської діяльності суб’єктів господарювання, за місцем проживання осіб, причетних до злочинних схем, в автомобілях, якими вони користувалися, проведено санкціоновані обшуки. Під час обшуків виявлено та вилучено 109 печаток фіктивних підприємств, факсиміле, комп’ютерну техніку, бухгалтерську та чорнову документацію, а також грошові кошти на суму 80 тис гривень", - відзначають в повідомленні.

altalt

Фото: вилучене майно конвертцентру

Як встановлено слідством, зловмисники купували за готівку запчастини до спецтехніки (екскаватори для роботи у кар’єрах).

Нагадаємо, в Києві ліквідовано конвертцентр з оборотом понад 360 млн гривень. В ході обшуків правоохоронці вилучили у зловмисників понад 1,75 млн гривень готівкою.