ua en ru

У Києві ліквідовано конвертцентр з оборотом понад 360 млн гривень

У Києві ліквідовано конвертцентр з оборотом понад 360 млн гривень Фото: у Києві ліквідовано конвертаційний центр

В ході обшуків правоохоронці вилучили у зловмисників понад 1,75 млн гривень готівкою

У Києві ліквідовано конвертцентр з оборотом понад 360 млн гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної фіскальної служби України.

Як зазначається, в рамках розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 КК України правоохоронці встановили групу осіб, які надавали підприємствам у Києва послуги з незаконного переведення грошових коштів з безготівкової форми в готівку, документального прикриття безтоварних операцій та незаконного формування податкового кредиту.

Зловмисники зареєстрували низку фіктивних підприємств, на рахунок яких реально діючі компанії перераховували кошти нібито за придбані товари та послуги.

"У подальшому кошти знімалися через банкомати і каси банків та передавалися разом з підробленими первинними документами замовникам таких послуг за вирахуванням 10-12% у якості винагороди за надані послуги. Загальний обсяг проконвертованих грошових коштів за період 2015-2017 років із використанням реквізитів транзитно-конвертаційних підприємств склав більше 367 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

В ході обшуків правоохоронці вилучили у зловмисників понад 1,75 млн гривень готівкою, 8 печаток підприємств з ознаками фіктивності, 21 банківську картку, комп'ютерну техніку, пістолет, чекові книжки, бухгалтерську документацію та чорнові записи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ДФС ліквідувала конвертцентр в Дніпропетровській області з оборотом понад 230 млн гривень.