ua en ru

У Житомирській області депутату оголосили підозру у викраденні людини та вимагання 1 млн гривень

У Житомирській області депутату оголосили підозру у викраденні людини та вимагання 1 млн гривень Ілюстративне фото (pxhere.com)

Депутат однієї з селищних рад викрав місцевого підприємця та вимагав 1 млн гривень і машину

Прокуратура Києва оголосила підозру депутату однієї із селищних рад Житомирської області оголошено підозру у викраденні людини та вимагання 1 млн гривень. Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на прес-службу прокуратури Києва.

У відомстві зазначили, що йдеться про 59-річного депутата однієї із селищних рад області. У вересні минулого року він змовився з трьома подільниками та викрав підприємця. Також депутат відібрав у потерпілого автомобіль Cadillac та змусив написати боргову розписку на 1 млн гривень.

"Зухвалий злочин стався на території Дарницького району столиці. Депутат та троє його спільників підстерегли 39-річного підприємця на парковці, де той зазвичай залишав свій автомобіль Cadillac", - зазначили у прокуратурі.

Слідство з'ясувало, що спочатку зловмисники заблокували машину жертви, після чого почали завдавати чоловіку хаотичних ударів по різним частинам тіла. Коли потерпілий перестав опиратися, нападники заштовхнули його на заднє сидіння його ж машини та вивезли у ліс неподалік села Погреби Броварського району Київської області.

У лісі викрадачі продовжили бити підприємця, таким чином змусивши його написати боргову розписку на ім’я депутата на суму 1 млн гривень. Ще одну розписку потерпілий написав про передачу автомобіля Cadillac.
Отримавши від підприємця боргові розписки, зловмисники його звільнили.

"За результатами досудового слідства зібрано достатньо доказів для оголошення депутату підозри у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 189, ч. 3 ст. 289 КК України. За клопотанням столичної прокуратури підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - підкреслили у прокуратурі.

Матеріали справи передали стороні захисту для ознайомлення, після чого обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті. Матеріали щодо спільників депутата виділені в окреме кримінальне провадження, досудове слідство у якому триває.

Нагадаємо, 2 жовтня біля Центрального залізничного вокзалу у Києві дві жінки викрали дівчину, яку запідозрили у крадіжці сумки із документами.

Після отримання повідомлення про те, що дівчину насильно посадили в автомобіль, правоохоронці ввели оперативний план "Перехоплення" для розшуку автомобіля. Дівчину знайшли у підвалі, зловмисників - затримали.