ua en ru

У Києві дві жінки викрали дівчину, яку запідозрили у крадіжці сумки із документами

У Києві дві жінки викрали дівчину, яку запідозрили у крадіжці сумки із документами Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Заручниця кілька годин провела у підвальному приміщенні супермаркету

Біля Центрального залізничного вокзалу у Києві дві жінки викрали дівчину, яку запідозрили у крадіжці сумки із документами. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Національної поліції Києва.

Після отримання повідомлення про те, що дівчину насильно посадили в автомобіль, правоохоронці ввели оперативний план "Перехоплення" для розшуку автомобіля, а на місце виїхала слідчо-оперативна група.

"Під час відпрацювання орієнтування на вулиці Будівельників у Дніпровському районі патрульні зупинили авто, схоже за прикметами. У салоні перебували дві жінки - 39-річна водій та 40-річна пасажирка. Вони спочатку заперечували свою причетність до вчинення правопорушення, а потім зізналися, що забрали її із собою", - повідомляють у Нацполіції.

Власниця автомобіля зізналася, що біля вокзалу у неї зникла сумка з документами. Неподалік вони з подругою побачили групу підозрілих жінок і запідозрили їх у крадіжці. Однак "підозрювані" заперечили свою причетність, після чого жінки забрали одну із них із собою з умовою повернути її, коли знайдеться сумка.

Вони привезли заручницю у власний магазин і закрили її у підвалі. Правоохоронці звільнили її і повернули родичам, а за фактом події розпочали кримінальне провадження за ст. 146 Кримінального кодексу України - Незаконне позбавлення волі або викрадення людини.

Нагадаємо, як повідомляло РБК-Україна, на початку вересня в Одесі дві дівчини поранили й пограбували іноземця. Зловмисниці віком 22 й 14 років викрали гроші й техніку.