ua en ru

У Житомирській обл. у пасажира автобуса вилучили арсенал зброї, - МВС

У Житомирській обл. у пасажира автобуса вилучили арсенал зброї, - МВС

У Радомишльському районі Житомирської області вчора, 7 квітня 2015 р., під час огляду рейсового автобуса міжобласного сполучення в рюкзаку одного з пасажирів працівники міліції виявили вибухівку та боєприпаси. Про це повідомляє прес-служба управління Міністерства внутрішніх справ (УМВС) України в Житомирській області.

"Працівники стаціонарного поста ДАІ, розташованого на автошляху Київ-Чоп у с. Кочерові Радомишльського району, зупинили для перевірки автобус сполученням Київ - Луцьк. Неадекватна реакція одного з пасажирів викликала у правоохоронців підозри. Коли молодик на прохання інспекторів підняв свій рюкзак, з нього випав предмет, схожий на запал гранати", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що з рюкзака затриманого 23-річного жителя Рівненьської області правоохоронці вилучили 4 гранати та запали до них, 2 ножі, понад 300 набоїв калібру 5,45 мм та травматичний пістолет зі спорядженим магазином.

За словами молодика, він віз бойовий арсенал з місць проведення антитерористичної операції на сході країни у якості сувенірів.

Повідомляється, що розпочато досудове розслідування за ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. За чинним законодавством, чоловікові загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Харкові міліція вилучила у місцевого жителя арсенал зброї.