ua en ru

У Житомирській обл. заарештували затриманих на хабарі голів РДА та райради

У Житомирській обл. заарештували затриманих на хабарі голів РДА та райради Фото: корупція в Україні

Суд встановив розміри застави для чиновників з Малина, а в АПУ заговорили про обтяжуючі обставини

У Житомирській області за клопотанням прокуратури під варту взято чиновників, затриманих напередодні під час отримання хабара на суму 40 тис. грн. Про це повідомили у прес-службі облпрокуратури.

Як зазначається, за клопотанням слідчого прокуратури Житомирської обл. головам Малинської райдержадміністрації та райради, які підозрюються в одержанні неправомірної вигоди, постановою Королівського суду м. Житомира 27 вересня обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

"Також постановою суду визначено розмір застави, достатньої для виконання підозрюваними передбачених Кримінальним процесуальним кодексом обов'язків, зокрема, для голови райдержадміністрації - 300 тис. грн, голови райради - 218 тис. грн", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що затримання голови Малинської райради Миколи Савченка та голови РДА Володимира Литвиненка прокоментували в Адміністрації Президента України.

"Президент України оголосив нульову толерантність до будь-яких проявів корупції в державі. Можливо, хтось вважає партійний квиток або високу посаду індульгенцією від корупційних дій і будь-яких інших зловживань, але насправді це вважається і буде вважатися обтяжуючими обставинами", - зазначив перший заступник глави АПУ Віталій Ковальчук.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України та прокуратури 26 вересня затримали двох чиновників у Житомирській обл. при отриманні від фермера хабара в розмірі 40 тис грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.3 ст.368 (одержання неправомірної вигоди посадовими особами, які займають відповідальне становище) Кримінального кодексу України здійснює прокуратура області.

Санкція зазначеної статті КК передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна і зі спеціальною конфіскацією.