ua en ru

Під Житомиром затримано кримінального авторитета з гранатою і наркотиками

Під Житомиром затримано кримінального авторитета з гранатою і наркотиками Фото: затриманий "Зурік" (прес-служба НПУ)

Чоловік планував налагодити вплив на ситуацію з незаконним видобутком бурштину

У Житомирській області в результаті спецоперації кримінальної поліції за участі бійців КОРД затримано кримінального авторитета, громадянина однієї з країн Кавказького регіону, на прізвисько "Зурік". При собі він мав гранату й наркотики, повідомляє прес-служба обласної поліції.

За інформацією поліцейських, чоловік причетний до організації розбійних нападів, крадіжок із квартир і транспортних засобів, а також мав на меті налагодити вплив на ситуацію з незаконним видобутком бурштину.

Зазначено, що автомобіль "Тойота Кемрі" правоохоронці затримали близько 16:00 на автодорозі Київ - Чоп у Житомирському районі. За кермом автівки перебував 54-річний житель Запоріжжя, знаний у кримінальному світі як "Зурік". Також у салоні перебувала 19-річна киянка.

Як доповіли у відомстві, під час огляду автомобіля було виявлено та вилучено ручну гранату, білий порошок, схожий на амфетамін, та каміння, за зовнішніми ознаками подібне до бурштину.

altaltaltaltalt
Фото: затримання кримінального авторитета "Зуріка" в Житомирській області (прес-служба НПУ)

"Затриманий чоловік - громадянин Грузії, кримінальний авторитет. У нас є обґрунтовані підстави вважати, що він є організатором низки розбійних нападів, квартирних крадіжок і обкрадань транспортних засобів. Чоловік провів у місцях позбавлення волі до 30 років, був "смотрящим" та має влив на злочинне середовище", - заявив заступник начальника ГУНП у Житомирській області Валерій Бондар.

Він також додав, що востаннє чоловік звільнився у 2011 році, нині його затримано у порядку ст. 208 КПК.

Кримінальне провадження розпочато відразу за двома статтями КК - ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) і 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). Нині тривають слідчо-розшукові заходи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за останні 7 місяців Росія в Україну заслала 29 "злодіїв у законі".