ua en ru

У Житомирі складено адмінпротокол щодо судді через несвоєчасне подання е-декларації

У Житомирі складено адмінпротокол щодо судді через несвоєчасне подання е-декларації Фото: прокуратура (УНІАН)

Суддя на 4 місяці затримав подачу е-декларації

У Житомирі складено адміністративний протокол щодо судді через несвоєчасне подання щорічної декларації. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Житомирської області.

"Органи прокуратури Житомирської області забезпечуватимуть розгляд у суді адміністративного протоколу про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, за ч. 1 ст. 172-6 КУпАП (несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування) щодо працівника суду", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, суддя Корольовського районного суду м. Житомира порушив вимоги антикорупційного законодавства щодо фінансового контролю. Він лише 21 лютого 2017 року (майже через чотири місяці), подав е-декларацію за 2015 рік, тоді як встановлений граничний строк подачі 30 жовтня 2016 року.

"За погодженням з прокуратурою області, працівниками Управління захисту економіки в області складено адміністративний протокол про вчинене суддею адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, за ч. 1 ст. 172-6 КУпАП та скеровано до суду для розгляду по суті", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) продовжує перевірку 225 електронних декларацій.