ua en ru

У Житомирі СБУ викрила на систематичному хабарництві чиновника Держекоінспекції

У Житомирі СБУ викрила на систематичному хабарництві чиновника Держекоінспекції Фото: хабар (РБК-Україна)

Вирішується питання щодо повідомлення чиновнику про підозру

Співробітники управління Служби безпеки України в Житомирській області та регіонального Управління захисту економіки Національної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури викрили на систематичному вимаганні і одержані хабарів за сприяння підприємцям в уникненні адміністративної відповідальності посадовця Управління Державної екологічної інспекції – керівника середньої ланки. Про це повідомляє прес-служба обласного управління СБУ на сторінці у соцмережі Facebook.

"Завідувач одного з підрозділів Управління Держекоінспекції систематично вимагав і одержував від підприємців району за нереагування на викриті під час рейдових виїздів у райони Житомирщини порушення земельного законодавства. Свою "бездіяльність" він оцінював від 3 до 10 тисяч гривень - у залежності від важкості викритого порушення. За оперативними даними СБУ, щомісячний "додатковий заробіток" здирника становив орієнтовно 20-30 тисяч гривень", - сказано у повідомленні.

Так, 19 липня у центрі Житомира співробітники УСБУ та прокуратури затримали хабарника одразу після отримання ним у під’їзді будинку чергового хабара. 3,5 тисячі гривень він зажадав від підприємця-забудовника із Чуднівського району за безперешкодний видобуток піску для потреб підприємства.

Вирішується питання щодо повідомлення чиновнику про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчі дії та обшуки.

У Житомирі #СБУ викрила на систематичному хабарництві посадовця-еколога

Опубліковано Служба безпеки України 19 липня 2017 р.

Нагадаємо, військовою прокуратурою Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України спільно із співробітниками Служби безпеки України (СБУ) 19 липня на хабарі був викритий співробітник військової контррозвідки СБУ.