ua en ru

У Житомирі на пожежі в житловому будинку загинуло 2 людини

У Житомирі на пожежі в житловому будинку загинуло 2 людини Фото: ліквідація пожежі будинку в Житомирі

Ще одну особу було врятовано

У Житомирі 26 лютого вранці сталася пожежа в одній із квартир житлового будинку на 5 господарів, яка призвела до загибелі двох людей. Про це повідомляє прес-центр Управління ДСНС у Житомирській області.

Зазначено, що на момент прибуття рятувальників полум’ям був частково охоплений дах помешкання.

"Провівши розвідку, в одній із кімнат сусідньої квартири вони виявили 80-річну жінку в напівпритомну стані. Вона незряча і самотужки не могла вийти із задимленої оселі. Коли рятувальники виводили її на свіже повітря, вона сповістила їх про те, що в іншій частині будинку може перебувати її син та невістка", - йдеться в повідомленні.

У відомстві розповіли, що під час огляду сусідньої оселі припущення врятованої підтвердилися.

altaltaltalt
Фото: пожежа в житловому будинку в Житомирі

"Біля вхідних дверей помешкання, на підлозі бійці ДСНС виявили тіло 58-річного власника житла без ознак життя. Ймовірно, він намагався залишити дім, але йому це так і не вдалося. Трохи згодом рятувальники виявили у дальній житловій кімнаті, на ліжку його загиблу 56-річну дружину", - констатували рятувальники.

Силами бійців ДСНС о 06:27 пожежу вдалося локалізувати та о 07:30 – ліквідувати.

Повідомляється, що вогнем знищено 15 кв. м даху та речі домашнього вжитку у коридорі та кухні на площі 20 кв. м. До того ж, пожежникам вдалося запобігти перекидання полум’я на сусідні будівлі, що розташовані впритул одна до одної. Загалом до ліквідації надзвичайної події залучалось 14 осіб та 3 одиниці пожежної техніки.

Наразі остаточні обставини пожежі встановлюють фахівці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві вранці 26 лютого сталася пожежа в одноповерховій нежитловій будівлі на провулку Алли Горської, що призвела до загибелі двох людей.