ua en ru

В Житомирі ліквідувала конвертцентр з оборотом 2 млрд гривень

В Житомирі ліквідувала конвертцентр з оборотом 2 млрд гривень Фото: ДФС

Як зазначається, ймовірні втрати бюджету становлять понад 333 млн гривень

"Діяльність конвертцентру з оборотом 2 млрд гривень припинила податкова міліція Житомирщини. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України

"Працівниками податкової міліції Житомирської області в ході розслідування кримінального провадження за статтями 212, 364 та 366 Кримінального кодексу України припинено діяльність міжрегіонального конвертаційного центру, який надавав послуги з незаконного формування податкового кредиту, конвертації та переказу безготівкових коштів у готівку суб'єктам господарювання реального сектору економіки кількох областей", - зазначається в повідомленні


Як зазначається. організатори "конверту", - громадяни України, - отримували безготівкові грошові кошти від легальних підприємств за нібито придбані товарно-матеріальні цінності (у тому числі при здійсненні експортно-імпортних операцій), надані послуги і виконані роботи. Кошти надходили на розрахункові рахунки підконтрольних СГД, знімалися готівкою учасниками центру, після чого передавались замовникам -посадовим особам реального сектора економіки.

"Загальний обіг проконвертованих коштів за 2015-2016 роки склав понад 2 млрд гривень, ймовірні втрати бюджету становлять понад 333 млн гривень", - зазначэться у повідомленні.

На розрахункові рахунки суб'єктів господарської діяльності із залишком коштів в сумі 141 тис. гривень накладено арешт. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, раніше СБУ викрила конвертцентр, вывевший в "тінь" понад 400 млн гривень.