ua en ru

Мешканцям Авдіївки воду видаватимуть погодинно з резервуару

Мешканцям Авдіївки воду видаватимуть погодинно з резервуару Ілюстративне фото (ЮНІСЕФ)

Води з резервуару вистачить на 4 дні

На Донбасі мешканцям Авдіївки в суботу, 8 вересня, воду видаватимуть погодинно із резервуварів до того часу, поки не відновить роботу Донецька фільтрувальна станція (ДФС). Про це повідомляє головне управління ДСНС України у Донецькій області.

Зазначається, що резервуар розташований на території міста. Він має ємкість 4000 м3 - цього об'єму питної води має вистачити орієнтовно на 4 доби.

"В разі відсутності води в резервуарі, забезпечення населення водою буде здійснюватись шляхом підвозу автомобілями", - зазначили в ДСНС.

Також сьогодні заплановано ремонт на ДФС для відновлення її роботи. Однак це станеться, якщо ремонтним бригадам буде гарантована безпека та припинення вогню, оскільки ремонт буде проводитись на непідконтрольній українському уряду території.

Нагадаємо, 6 вересня у зв’язку з зупинкою Донецької фільтрувальної станції було припинено водопостачання м. Авдіївка (22 000 чоловік). Фахівцями було виявлено обрив проводу високовольтної лінії 110 кВ "Макіївська - АКХЗ № 2" та несправність трансформатора (на тимчасово непідконтрольній українській владі території).

Знеструмлення та зупинка ДФС сталось через пошкодження повітряної лінії електропередач. Попередньо встановлено, що відключення сталося через сильний вітер. ДФС розташована в Ясинуватському районі (в так званій "сірій зоні").