ua en ru

У жителя Вінниці поліція знайшла 18 гранат

У жителя Вінниці поліція знайшла 18 гранат Ілюстративне фото (npu.gov.ua)

Чоловік збирався продати гранати

У жителя Вінниці поліцейські вилучили 18 бойових гранат РГД-5, які він зберігав для продажу. Про це повідомляє регіональне управління Нацполиции у четвер, 26 квітня.

Зокрема, повідомляється, що правоохоронці виявили у будинку мешканця Вінниці 18 гранат з запалами до них. За попередньою інформацією він збирався зайнятися їх продажем. Сам затриманий заперечує свою провину і каже, що збирався здати їх в поліцію.

"В будинку підозрюваного, який потрапив у наше поле зору, ми провели обшук і вилучили 18 бойових гранат з запалом. Встановлюємо, з якою метою чоловік тримав їх у себе вдома, але за попередньою інформацією, житель Вінниці планував їх продати", – розповів начальник обласного главку поліції Юрій Педос.

За ствердженням 39-річного чоловіка, боєприпаси він нібито знайшов на вулиці і забрав додому, щоб потім здати в поліцію.

За даним фактом відкрито кримінальну справу за статтею про незаконні дії з вогнепальною зброєю та боєприпасами (ч. 1 ст. 263 КК України).

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в Луганській області у м. Рубіжне біля залізничних шляхів виявили арсенал боєприпасів.