ua en ru

Жителі Станиці Луганській залишилися без будинків через обстріли бойовиками, - ОБСЄ

Жителі Станиці Луганській залишилися без будинків через обстріли бойовиками, - ОБСЄ Фото: Наглядачі ОБСЄ

26 і 27 серпня терористи застосували 82 і 120 мм міномети по житлових кварталах Станиці Луганській

Українська сторона СЦКК продовжує надавати СММ ОБСЄ задокументовані факти наслідків обстрілів мирних населених пунктів незаконними збройними формуваннями окремих районів Луганської області. Про це повідомляє прес-офіцер української сторони СЦКК Руслан Семенюк.

"Так, 26 і 27 серпня терористи застосували 82 і 120 мм міномети по житлових кварталах Станиці Луганській. Внаслідок обстрілів зруйновані житлові будинки по вулицях Леніна, Ломоносова, Лебединського, 5-а лінія, 3-я лінія, 4-а лінія, Гоголя, Лермонтова і по вулиці 1-го травня ", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, постраждалих немає, але мирні жителі залишилися без даху. Хтось переїхав до родичів, а деякі залишилися жити в руїнах. Наприклад, 75-річну жінку із зруйнованого будинку по вулиці Ломоносова забрали до себе небайдужі сусіди.

Повідомляється, що даними офіцерів-спостерігачів СЦКК нині у Станиці Луганський з 14500 жителів залишилося близько 600, переважно похилого віку.

Нагадаємо, раніше спостерігачі ОБСЄ помітили зростання порушень режиму припинення вогню, в результаті обстрілу в Донецькій і Луганській областях.