ua en ru

Коли жителі Київської області можуть повернутися додому: названо дату

Коли жителі Київської області можуть повернутися додому: названо дату Фото: голова Київської ОВА Олександр Павлюк (radiosvoboda.org)

Жителі звільнених від окупантів районів Київської області зможуть повернутися додому день наприкінці травня. Місцева влада прогнозує, що більш точні дати можна буде назвати вже в кінці цього місяця.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову Київської ОВА Олександра Павлюка в ефірі телемарафону.

"Ми поки що маємо дві черги робіт. Основна черга - кінець квітня. Тоді ми більш-менш плануємо забезпечити можливість проживання людей... І друга дата - це кінець травня. От на ці дві дати орієнтуватися можна", - сказав Павлюк.

Він наголосив, що зараз обласна влада не рекомендує жителям деокупованих міст повертатися додому,

"Але кінець травня - це більш-менш реальна дата, коли люди можуть безпечно повертатися в райони. Так, будуть оточені та позначені все ще заміновані райони, бо це дуже кропітка і велика робота... Але до життя, думаю, область може повернутися десь наприкінці травня", - додав Павлюк.

Нагадаємо, нещодавно в Міноборони закликали мешканців Київської області поки не повертатися додому, оскільки йде зачистка і розмінування. Громадян просять очікувати на офіційний дозвіл чи заяву від Генштабу.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.