ua en ru

Жителі Харківської області можуть самостійно встановлювати лічильники у квартирах

З початку 2011 року понад 17 тис. споживачів газу Харківській області встановили лічильники за свій рахунок. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Харківгазу".

"В цьому році, споживачам газу з однією газовою плитою ПАТ "Харківгаз" за рахунок тарифної виручки встановлює будинкові лічильники газу. Витрати на будинкові лічильники закладені у тариф на газ. Але отримати індивідуальний лічильник в квартирі наші клієнти можуть за власним бажанням і за власні кошти", - зазначив заступник голови правління з обліку газу ПАТ "Харківгаз" Юрій Маслюк.

Будинкові лічильники встановлюються у жителів області, які використовують газ для приготування їжі та мають лише газову плиту. Обсяг використання палива таких споживачів становить 4,4 м. куб. на людину в місяць (при наявності гарячої води).

"Лічильник газу, в тому числі і домовик - це те, що вбереже наших клієнтів від коливань і перерахунків, пов'язаних з невизначеністю норм. Кожен мешканець багатоквартирного будинку, після установки лічильника, зможе порівняти розрахунки і визначитися, яким чином надалі оплачувати газ. І чи дійсно він хоче витратити кошти і встановити прилад обліку в квартирі", - зазначив Юрій Маслюк.

При відмові від лічильника кожному споживачеві до 2018 року потрібно встановити прилад обліку за свій рахунок у своїй квартирі. З 01.01.2018 р. подача газу в квартири без лічильників повинна бути припинена.