ua en ru

Жителі Харкова можуть залишитися без опалення

Жителі Харкова можуть залишитися без опалення Жителі Харкова можуть залишитися без опалення

"Нафтогаз України" досі не підтвердив обсяги газу для тепловиків Харкова

НАК "Нафтогаз України" не надав підтверджені обсяги газу (номінації) на січень 2017 року найбільшим теплопостачальним підприємствам Харкова - КП "Харківські теплові мережі" та ПАТ "Харківська ТЕЦ-5". Як наслідок, сотні тисяч жителів міста Харкова взимку можуть залишитися без тепла, заявили в прес-службі компанії.

Мтаном на січень державна компанія НАК "Нафтогаз України", яка продає блакитне паливо підприємствам ПЕК, до цих пір не підтвердила обсяги газу для тепловиків Харкова. Таким чином НАК поставив теплопостачальні підприємства в умови, коли вони змушені для своїх котелень здійснювати несанкціонований відбір газу з мереж ПАТ "Харківміськгаз". До того ж відсутність лімітів накладає на тепловиків додаткове фінансове навантаження у вигляді штрафних санкцій, а споживачів ставить перед загрозою залишитися без тепла, заявили в прес-службі.

"Ми розуміємо всю складність ситуації теплопостачальних підприємств. Однак, зі свого боку газорозподільна компанія зобов'язана чітко дотримуватися вимог законодавства, яке забороняє здійснювати подальший розподіл газу без підтвердженої номінацій, - зазначив комерційний директор ПАТ "Харківміськгаз" Антон Яворівський. - Тому, щоб уникнути патової ситуації в місті, підприємства ПЕК повинні в найкоротші терміни вирішити всі протиріччя разом зі своїм постачальником газу - НАК "Нафтогаз України" і отримати від нього підтверджені обсяги газу на поточний період".