ua en ru

Житловий сектор в Україні потребує реформи, - ООН

Європейська економічна комісія (ЄЕК) ООН проведе оцінку стану житлового сектору в Україні, який, на думку ООН, потребує реформи. Про це йдеться в повідомленні центру новин ООН.

На думку комісії, головною проблемою в житловому секторі України є недостатня енергоємність.

"За даними Світового банку, витрата енергії на квадратний метр житлової площі в Україні вдвічі вищі того ж показника в Західній Європі. Незважаючи на зростання цін на паливо, споживання енергії в житловому секторі не знижувалося за останні 20 років", - говориться в повідомленні ООН.

Крім того, відзначили в комісії, житло в Україні "непомірно дороге".

В ООН вважають, що країна має хороший потенціал для розробки і здійснення ефективної житлової політики.

Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк привітав допомогу ООН в оцінці ситуації. Він висловив сподівання на подальшу співпрацю, зокрема, в розробці стратегічних документів і законів, що стосуються розвитку житлового сектора.

Нагадаємо, в лютому 2012 р. Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України підписало зі Світовим банком договір щодо сприяння відновлення енергоефективності житлового сектора України на 3 роки. Загальна вартість проекту становить 3 млн дол.