ua en ru

На житло для військових-контрактників буде спрямовано 1 млрд гривень, - Порошенко

На житло для військових-контрактників буде спрямовано 1 млрд гривень, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Планується забезпечити житлом близько 15 тис. військових

На будівництво житла для військовослужбовців-контрактників планується виділити з держбюджету 1 млрд гривень. Про це повідомив президент України Петро Порошенко під час засідання Ради національної безпеки і оборони.

"У нас зараз більше 90 000 контрактників уклали контракти зі Збройними Силами України. За фактом, ми маємо 100% військовослужбовців, які перебувають у зоні АТО на контрактній основі. Для повернення в пункти постійної дислокації ми повинні забезпечити їм комфортне житло. Це будуть не казарми, а житло для контрактників", - сказав Порошенко.

Глава держави розпорядився так розподілити зазначену суму, яка буде виділена резервного фонду бюджету, щоб забезпечити житлом 15 тис. контрактників, які "будуть мати можливість повноцінно відпочивати і відійти від стандартів радянської армії".

Порошенко підкреслив, що необхідно забезпечити будівництво в межах 150 тис. кв м житла і створити близько 100 житлових комплексів з відповідною інфраструктурою для проживання та реабілітації військовослужбовців.

Нагадаємо, РНБО рекомендує Раді збільшити витрати на оборону на 3 млрд гривень.