ua en ru

Жертвами теракту на південному заході Пакистану стали щонайменше 17 осіб

Жертвами теракту в провінції Белуджистан на південному заході Пакистану стали як мінімум 17 людей, більше 20 отримали поранення. В адміністрації регіону повідомили, що для організації теракту бойовики замінували легковий автомобіль, який потім, керований терористом-смертником, протаранив автобус з паломниками, передає Associated Press.

Прес-секретар уряду провінції уточнив, що паломниками були мусульманами-шиїтами. Їхній автобус був повністю знищений потужним вибухом, крім цього серйозні пошкодження отримав другий автобус, що слідував в попутному напрямку.

Паломники прямували до святинь, розташованих в сусідньому Ірані. Відзначимо, що найбільш радикальні сунітські організації вважають мусульман-шиїтів сектантами і наполягають на тому, що їх групування спотворює іслам. Більшість мусульман в світі є прихильниками сунізму, однак в Ірані і в Іраці шиїти складають більшість населення.

Офіційно жодне з угрупувань або організацій поки не взяло на себе відповідальність за теракт. Правоохоронні органи почали розслідування.

Читайте також: У Пакистані в результаті вибуху загинули 6 людей, ще 48 постраждали