ua en ru

Жертвами серії вибухів в Іраку стали 11 осіб

Жертвами серії вибухів 26 жовтня 2011 р. в Іраку стали 11 осіб, ще 24 поранено, повідомляє "Сіньхуа" з посиланням на місцеву поліцію.
Перший теракт стався сьогодні вранці в м. Мосул, в 400 км. на північ від м. Багдада. Повідомляється, що вибухові пристрої знаходилися в двох машинах, припаркованих одна біля іншої. В результаті їх підриву 9 осіб отримали смертельні поранення, ще 16 з різними травмами доставлені в міські лікарні. Серед поранених 5 співробітників сил правопорядку.
Інший теракт стався в районі сумнозвісної столичної в'язниці Абу-Грейб. Там вибуховий пристрій знаходився на узбіччі дорогі і спрацював, коли поруч рухався поліцейський патруль. В результаті один поліцейський загинув і ще 2 отримали поранення.
Крім того, вибуховий пристрій спрацював поряд з рестораном в багдадському районі Абу аль-Шарджі. В результаті загинули 2 людини, що знаходилися в безпосередній близькості від місця теракту.
Влада країни повідомляє, що останні 24 години в країні проходить масштабна поліцейська операція, в результаті якої було затримано 17 осіб, яких підозрюють в терористичній діяльності.
Починаючи з 2003 р., країни-учасниці НАТО проводять в Іраку масштабну військову кампанію. Спочатку її цілями було скинення Саддама Хуссейна і пошук запасів зброї масового ураження (ЗМУ). Практично відразу опір національній армії був зломлений, трохи пізніше Хуссейн був схоплений і повішений за рішенням міжнародного трибуналу. Запасів ЗМУ так і не було знайдено. Очікується, що Вашингтон остаточно виведе свої військ з республіки вже до 1 січня 2012 р. Незважаючи на заявлений позитивний результат кампанії, в країні не припиняються терористичні атаки.