ua en ru

Глава федерації біатлону не бачить Підгрушну та Валю Семеренко в збірній України

Глава федерації біатлону не бачить Підгрушну та Валю Семеренко в збірній України Фото: збірна України з біатлону (Костя Клименко, biathlon.com.ua)

Команду чекає зміна поколінь

Президент федерації біатлону України Володимир Бринзак заявив, що в новому сезоні жіночу біатлонну команду чекає зміна поколінь. Про це повідомляє UA:Біатлон.

"Сезон вийшов так, як вийшов. Не дуже хорошим вийшов. Ми вже всі оцінки дали. Я читав багато інформації в інтернеті, експерти все знають там. Тепер повинні фахівці розібратися спокійно і з новими силами формувати нову команду на новий олімпійський цикл і рухатися вперед . Все відпочинуть, зберуться з думками, емоції вляжуться, тоді і будемо говорити", - сказав функціонер.

Бринзак заявив, що не бачить більше в команді Олену Підгрушну та Валю Семеренко.

"Ми будемо формувати нову молоду команду, тому що розуміємо, що ні Валя, ні Віта до Пекіну вже не доживуть як спортсмени. Тому нам треба думати про тих спортсменів, які виступатимуть в Пекіні. Прийшов час проводити зміну поколінь. Думаю, що Юрай Санітра залишиться і буде тренувати", - зазначив Бринзак.

Разом з тим Бринзак сподівається, що в команді залишиться Юлія Джима, раніше вона заявляла про можливе завершення спортивної кар'єри.

"Джима ще думає, що робити, як робити. Я думаю, що немає сенсу їй зараз закінчувати кар'єру. І вік дозволяє, і ситуація в світовому біатлоні дозволять бути одним з лідерів. Тому сподіваюся на її здоровий глузд, і сподіваюся, що вона прийме правильне рішення", - підкреслив президент федерації біатлону.

Володимир Бринзак про майбутнє збірної

Дивіться ексклюзивний коментар президента Федерації біатлону України Володимира Бринзака про підсумки сезону, майбутнє тренерського штабу, кар’єру Підгрушної, Джими та сестер Семеренко, зміну поколінь і нову команду.

Опубліковано UA:БІАТЛОН 27 березень 2018 р.

Нагадаємо, чоловіча та жіноча збірні України з біатлону, пропустивши заключний етап Кубка світу в російської Тюмені, втратили квоти на наступний сезон.