ua en ru

Жінка вбитого екс-депутата Жука втекла до Росії

Жінка вбитого екс-депутата Жука втекла до Росії Фото: Анатолій Жук (facebook.com/an.v.zhuk/photos)

Вдова вбитого екс-депутата й водій попросили політичного притулку у РФ

Вдова та донька вбитого 2 серпня 2018 колишнього керівника Сумського осередку Ліберально-демократичної партії Анатолія Жука знаходиться в РФ. Про це у своєму Facebook повідомив перший заступник Нацполіції В'ячеслав Аброськін.

За даними Нацполіції, жінка була затримана російськими прикордонниками при спробі незаконного перетину кордону поблизу Єлізоветовки у Глушковському районі Курської області.

"Не зрозуміло за яких обставин, але невтішна вдова та колишній водій запросили у РФ політичного притулку", - повідомив Аброськін.

Також він повідомив, що жінка потерпілого, що в момент скоєння вбивства була поряд, одразу після вбивства відмовилась у співпраці зі слідством та поліцією пояснивши це своїм хворим станом.

"Її адвокат звинувачував поліцейських у «бессєрдєчності» та нерозумінні здоров'я жінки, однак таке «погане самовідчуття» не завадило їй вночі перейти кордон", - додав перший заступник Нацполіції.

Поліція продовжує проводити усі необхідні оперативно-розшукові та слідчі дії для встановлення особи, яка має відношення до вбивства, а також з'ясовує усі обставини даного злочину.

Нагадаємо, в убивстві екс-депутата Сумської міськради поліція підозрює дружину. Аброськін підкреслив, що наразі це одна із робочих версій слідства у рамках розслідування вбивства Анатолія Жука.