ua en ru

Залізнична катастрофа у Франції: 6 загиблих, десятки поранених

За уточненими даними, шість осіб загинули і 26 були поранені в результаті залізничної катастрофи що відбулася 12 липня 2013 р. у Франції. Раніше повідомлялося про вісім загиблих. Постраждалі були доставлені в лікарню на вертольоті.

За уточненими даними, шість осіб загинули і 26 були поранені в результаті залізничної катастрофи що відбулася 12 липня 2013 р. у Франції, передає DDC. Раніше повідомлялося про вісім загиблих. Постраждалі були доставлені в лікарню на вертольоті.

Кількість жертв може збільшитися: багато постраждалих знаходяться в критичному стані.

На місце події прибув Президент країни Франсуа Олланд (на фото), тут він провів оперативну нараду з посадовими особами з екстрених служб.

Читайте також: У Канаді в результаті аварії поїзда, що перевозив сиру нафту, були евакуйовані сотні людей

Раніше повідомлялося, що поїзд, який виходив з Парижа до Лімож, зазнав аваріх на станції Бретіньі-сюр-орж: пасажирський поїзд відправився з Аустерліцкого вокзалу близько 17:00 за місцевим часом. Склад на повному ходу врізався в платформу в містечку Бретіньї-сюр-Орж, пошкодивши навіс і огорожі на ній. У момент зіткнення в поїзді знаходилися 350 пасажирів.

Чотири вагони перекинулися на бік, тоді як інші залишилися стояти. Багато людей опинилися у вагонах як в пастці. Постраждали також люди, що знаходилися в цей час на платформі.

Читайте також: У США зійшов з рейок поїзд, вибухом зруйновані будівлі

Національна компанія французьких залізниць SNCF проводить розслідування причин аварії.

Катастрофа змусила залізничні компанії скасувати або перенести низку рейсів.