ua en ru

Залізнична катастрофа в Іспанії: Поїзд, що розбився, перевищив швидкість на 140 км/год

Поїзд, що зазнав аварії крах поряд з іспанським містом Сантьяго-де-Компостела, перевищив швидкість на 140 км/год.

Поїзд, що зазнав аварії крах поряд з іспанським містом Сантьяго-де-Компостела, перевищив швидкість на 140 км/год. Про це пише видання El Mundo з посиланням на представників влади регіону, в якому відбулася катастрофа.

Фотогалерея "Залізнична катастрофа в Іспанії"

У момент аварії потяг рухався зі швидкістю 220 км/год, тоді як максимально дозволена швидкість на цій ділянці - 80 км/год. Можливо, саме це стало причиною аварії.

Нагадаємо, міжміський експрес Мадрид - Ферроль зійшов з рейок на північному заході Іспанії увечері 24 липня. В результаті катастрофи загинули 77 осіб, більше 120 отримали поранення. Всього в поїзді було 240 пасажирів.

Читайте також: В Іспанії поїзд зійшов з рейок - 77 загиблих

З рейок зійшли всі 13 вагонів складу, при цьому чотири з них перекинулися. Поїзд їхав на такій високій швидкості, що під час краху один з вагонів навіть злетів і опинився на сусідньому з шляхами схилі, в деяких вагонах почалася пожежа.

За розповідями очевидців, у момент сходу потяга вони чули звук вибуху.


Крушение поезда в Испании. Число погибших превысило 65 человек

На місці аварії працюють співробітники екстрених служб. До їх прибуття першу допомогу надавали місцеві жителі, вони приносили ковдри і відвозили поранених до лікарень на своїх машинах.

Недавно крупна залізнична катастрофа відбулася у Франції. Міжміський експрес Париж - Лімож зазнав аварії на станції Бретіні-сюр-Орж в 50 км. від французької столиці. Поїзд врізався в платформу, зійшли з рейок декілька вагонів. В результаті катастрофи загинули 9 осіб, 30 отримали поранення.