ua en ru

Залізна руда подешевшала до рекордних значень через обвал на фондовому ринку Китаю

Залізна руда подешевшала до рекордних значень через обвал на фондовому ринку Китаю Фото: Вартість залізної руди досягла рекордно низьких показників

Залізна руда за минулий тиждень опустилася на 11%

Вартість залізної руди з поставкою в Китай сьогодні, 8 липня впала на максимально допустимі 10% і досягла найнижчої позначки за весь час проведення торгів з травня 2009 року. Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на агентство Bloomberg.

Так, контракти на залізну руду з 62% вмістом заліза з поставкою в китайський порт Циндао подешевшали до 44,59 доларів за тонну, свідчать дані Metal Bulletin.

Разом з тим, за даними Clarkson Plc, яка провела зіставлення з іншими індикативними показниками, ця ціна є мінімальною з 2005 року.

Зниження вартості руди з максимального рівня цього року, зафіксованого в червні, ще в понеділок досягло 20%, що вказує на початок "ведмежого" тренда на ринку.

У свою чергу, інвестори налякані обвалом ринку акцій Китаю, який в перспективі загрожує також погіршенням попиту на всі види сировини в країні.

Нагадаємо, фондові ринки Китаю з середини червня 2015 р. обвалилися на 30%, цінні папери дешевшають більш ніж на 50%, через що деякі інвестори побоюються, що потрясіння ринку Китаю дестабілізує сектор економіки більше, ніж криза в Греції.

У свою чергу в Китаї впевнені, що зможуть досягти поставлених на цей рік економічних цілей і розраховують, що ВВП цього року зросте на 7%.