ua en ru

Жебрівський розповів, як будуть функціонувати логістичні центри

Жебрівський розповів, як будуть функціонувати логістичні центри Фото: Павло Жебрівський

У таких центрах будуть діяти обмеження - не більше 50 кг на руки

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський розповів, як будуть функціонувати логістичні центри на Донбасі. Про це він повідомив в інтерв'ю ВВС Україна.

"Я запропонував створити логістичні центри, які б дозволяли людям купувати товари на тиждень-два для сім'ї, для свого вжитку", - сказав Жебрівський.

Він повідомив, що в логістичних центрах буде діяти обмеження - не більше 5 тис. грн на одну людину не більше 50 кг на одну людину, відсутність сигарет і спиртних напоїв.

В логістичних центрах можна буде придбати продукти харчування та ліки, які на окупованих територіях коштують в 2-3 рази дорожче.

"Це будуть майданчики з твердим покриттям, в два-чотири гектари площею. Вони будуть розташовуватися на територіях, контрольованих українською владою, але перед пропускним пунктом", - розповів Жебрівський.

За його словами, торгівля там буде вестися з автомобілів і торговельних рядів. Продавати свою продукцію фермери, і бізнесмени, зареєстровані на території Донецької області.

Крім того, в логістичних центрах будуть побудовані ліцензовані аптеки, відкриються банкомати Ощадбанку для забезпечення транзакцій.

Жебрівський додав, що там будуть знаходитися співробітники фіскальної служби, міліціонери, прикордонники.

Крім того, в логістичних центрах будуть присутні "Лікарі без кордонів", які нададуть допомогу всім бажаючим, тривають переговори з представниками Червоного Хреста, щоб вони теж були присутні на місці таких центрів.

Губернатор підкреслив, що зараз мова йде про створення двох таких центрів: в районі Зайцево і в районі Новотроїцького. Він додав, що, незважаючи на те, що пункт пропуску біля Зайцево був закритий напередодні, логістичний центр там з'явиться 22 серпня, як і було заплановано.

При цьому Жебрівський визнав, що українська влада не може гарантувати безпеку від обстрілу бойовиків у цих логістичних центрах.

"Бойовики повинні чітко розуміти: там не буде "бандерівців" чи "укропов", які живуть на території, контрольованій українською владою. Там будуть знаходитися люди, яких вони нібито захищають. Тому однією з гарантій безпеки буде їх розуміння, що якщо, не дай Бог, вони вистрілять туди, ці люди самі голими руками їх задушать", - заявив Жебрівський.

Нагадаємо, в Донецькій обл. 22 серпня відкриють перший логістичний центр.