ua en ru

Жебрівський пропонує об'єднати ВЦА Донецької та Луганської областей

Жебрівський пропонує об'єднати ВЦА Донецької та Луганської областей Фото: Павло Жебрівський (dn.gov.ua)

Жебрівський додав, що планує донести до президента цю ідею

Глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський пропонує об'єднати ВЦА Донецької та Луганської областей. Про це він заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"На моє переконання, правильно було б зробити єдину військово-цивільну адміністрацію на дві області. Керівник цієї військово-цивільної адміністрації повинен бути не менше від рівня заступника секретаря РНБО і в тому числі член уряду, щоб невідкладно ті питання, які є на тих територіях, опрацьовувати. Першим заступником повинна бути військова людина, яка, безумовно, повинна здійснювати військову операцію", - зазначив він.

Крім того, Жебрівський додав, що планує донести до президента цю ідею.

"Я зараз завершую своє бачення і, безумовно, рапорт чи доповідну буду писати на ім’я президента, сферою відповідальності якого є це все питання. Я думаю, що законопроект обов’язково буде враховувати ті настанови, які виставив президент", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в України розробляється законопроект щодо реінтеграції Донбасу. Одним із пунктів відповідної концепції є створення Оперативного штабу на чолі з президентом України Петром Порошенком, якому, зокрема, будуть підпорядковуватися і ВЦА.