ua en ru

Жебрівський і Прасолов мають намір відроджувати "Азовмаш"

26 лютого голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський провів робочу зустріч з новим топ-менеджером корпоративного центру "Азовмаш Груп" Ігорем Прасоловим.

В ході зустрічі обговорювалися спільні дії по відродженню холдингу та відновленню роботи підприємств групи, передає прес-служба компанії "Азовмаш Груп".

Зокрема, Павло Жебрівський повідомив, що сьогоднішня зустріч - результат попередньої системної роботи Донецької облдержадміністрації щодо відновлення роботи "Азовмаш".

"У вересні ми створили робочу групу, спілкувалися з власником підприємств, що входять у Холдинг, в результаті, прийшли до спільного розуміння того, що "Азовмаш" потрібна комплексна програма відродження, що включає в себе фінансове оздоровлення, реструктуризацію боргів і формування портфеля замовлень, а жителям міст, в яких знаходяться підприємства Холдингу, повинна бути надана можливість працювати і отримувати гідну заробітну плату. Саме питання відновлення продуктивної діяльності Холдингу і створення робочих місць стануть основою цієї програми ", - зазначив він.

За словами Жебрівського, влада готова вибудовувати партнерські відносини з новим менеджментом групи "Азовмаш" в ході реалізації такої програми.

"В тому числі, і в питаннях отримання Холдингом замовлень від підприємств Міністерства інфраструктури України, від "Укроборонпрому", адже підприємства можуть виробляти необхідні для "Укрзалізниці" вагони і цистерни, а також бронетанкову техніку для оборони країни "Азовмаш" - родзинка Маріуполя, високоінтелектуальне містоутворююче підприємство і він повинен працювати", - резюмував губернатор.

"Акціонер запросив мене вивести Холдинг з кризи. У короткостроковій перспективі стоїть завдання зберегти виробничий потенціал і зняти соціальну напругу, яка виникла внаслідок спаду рівнів продажів і виробництва", - повідомив новий глава "Азовмаш Груп" Ігор Прасолов.

За його словами, "протягом 2014-2016 рр. фінансовий стан Холдингу значно погіршився, поточна ситуація ускладнена низкою зовнішніх чинників і вимагає нетривіального підходу до вирішення поставлених завдань".

Разом з тим, Ігор Прасолов констатував, що має намір "шукати в особі державної влади, насамперед, партнера, який допоможе оздоровити Холдинг з метою покращення соціальної та економічної ситуації в регіоні".

За словами топ-менеджера, він вже приступив до детального вивчення ситуації на підприємствах групи і починає формувати команду, яка розробить заходи щодо відновлення виробничої діяльності на підприємствах машинобудівного Холдингу.

Перед зустріччю з губернатором Ігор Прасолов побував на заводах "Азовмаш" в Маріуполі і в Полтаві, де провів зустрічі з керівниками підприємств.

"Ми високо цінуємо внесок людей, які працюють сьогодні на підприємствах Холдингу. За довгі роки діяльності Холдингу на його підприємствах був зібраний унікальний колектив працівників, знання та досвід яких складають значну частину, як історії, так і сьогодення і, сподіваємося, майбутнього у вітчизняному машинобудуванні. Тому, одним із своїх першочергових завдань я бачу збереження і розвиток кадрового потенціалу Холдингу і побудову сильного менеджменту. Ми відкриті для пропозицій, порад і, головне, ініціатив, спрямованих на досягнення нашої спільної мети - відродити роботу "Азовмаш", - цитує звернення Прасолова до менеджменту підприємств прес-служба "Азовмаш Груп".