ua en ru

Жебрівський: під Мар\їнкою призупинено ремонт газопроводу

Жебрівський: під Мар\їнкою призупинено ремонт газопроводу Фото: Павло Жебрівський

Близько 15 тис. жителів залишаються без тепла

Під Мар'їнкою Донецької області призупинено роботи по ремонту газопроводу. Про це заявив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, передає прес-служба адміністрації.

Повідомляється, що сьогодні ремонтно-відновлювальні роботи газопроводу були припинені через посилення обстрілів з боку тимчасово неконтрольованої частини області. За п'ять днів сапери Державної служби з надзвичайних ситуацій встигли пройти 400 м лінії, виявлено понад 450 вибухонебезпечних предметів. Серед них протитанкові міни з великим радіусом ураження, а також міни з детонаторами, що реагують на магнітне поле.

"В цілому саперам необхідно пройти близько 900 метрів уздовж пошкодженого газопроводу. Оскільки за минулу добу в області зафіксовано понад 90 обстрілів на лінії розмежування, сьогодні в допуску людей відмовлено. Нам потрібно ще днів десять, щоб відновити газопостачання Мар'їнки і Красногорівки. Фактично 15 тисяч жителів залишаються без тепла", - зазначив Жебрівський.

Він також назвав інші проблемні ділянки, що потребують допуску саперів для повного розмінування.

"В районі Зайцево і Новолуганки розташований великий свинарник, є поля з фекаліями. Вже чотири місяці не можемо отримати дозвіл від загального координаційного центру, питання гальмує Росія. Велика кількість боєприпасів зосереджена в районі шахти "Родіна" та Вуглегірської ТЕС. Постійно фіксуємо підриви поблизу Дзержинська", - додав Жебрівський.

Нагадаємо, Жебрівський анонсував створення в Донецькій області єдиної вугільної компанії.