ua en ru

Жебрівський анонсував створення в Донецькій області єдиної вугільної компанії

Жебрівський анонсував створення в Донецькій області єдиної вугільної компанії Фото: Павло Жебрівський

Для виконання цього завдання створена спеціальна робоча група

Голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Жебрівський повідомив про створення робочої групи по об'єднанню всіх шахт області в єдину вугільну компанію. Про це Жебрівський заявив під час зустрічі з активом профспілки працівників вугільної промисловості України, передає прес-служба ОДА.

За словами Жебрівського, мова йде про повернення вугільних полів і центральних збагачувальних фабрик у розпорядження шахт і державну власність, а також їх входження в структуру нової компанії.

"Яким чином це буде відбуватися, будемо вирішувати разом. Від кожної шахти до складу робочої групи увійде один представник. Ми знайдемо комплексне рішення, щоб залагодити ймовірні протиріччя. Єдина донецька вугільна компанія повинна отримати можливість самій реалізувати продукцію і розпоряджатися коштами", - зазначив голова ОДА.

Завдання обласної влади та робочої групи - напрацювати пропозиції, узгодити їх з профспілками і тільки тоді виходити з комплексним рішенням на профільні міністерства, уряду і Президента.

Нагадаємо, Павло Жебрівський підписав розпорядження про створення при ОДА антикорупційного штабу.