ua en ru

Жебрівський дав місцевій владі 2 тижні на завершення декомунізації в Донецькій області

Жебрівський дав місцевій владі 2 тижні на завершення декомунізації в Донецькій області Фото: Павло Жебрівський прискорює декомунізацію

Інакше він видасть розпорядження, яким перейменують усі вулиці, які ще залишилися

Глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський поставив перед міськими головами та керівниками райдержадміністрацій остаточний двотижневий термін на виконання закону про декомунізацію. Про це він сказав на засіданні колегії ОДА 17 липня, повідомляє прес-служба Донецької ВЦА.

"Інакше через 2 тижні я видаю розпорядження, яким перейменують усі вулиці, які ще залишилися. Не хочу нікого ламати через коліно, але це означає, що сільські та районні голови не допрацювали. У нас достатньо місцевих донецьких героїв, у честь яких можна назвати вулиці", - зазначив Жебрівський.

Згідно з вимогами закону, місцева влада повинна перейменувати міста, вулиці, а також демонтувати пам'ятники, які є спадщиною комуністичного режиму.


Губернатор також закликав міських голів Костянтинівки, Дружківки, Краматорська і Слов'янська завершити процес створення єдиного проспекту імені Олекси Тихого.

"Дійсно, було б правильно відзначити уродженця Костянтинівського району. Вулиці в межах міст уже перейменували, тепер потрібно створити єдину нумерацію будинків. Я думаю, це було б гідне увічнення донецького хлопця, який щиро боровся за вільну, незалежну Україну", - підкреслив Жебрівський.

Нагадаємо, 15 травня під час заходів, присвячених Дню пам'яті жертв політичних репресій, президент Петро Порошенко закликав місцеві громади і політиків завершити декомунізацію в країні в інтересах національної безпеки.