ua en ru

Жданов підтримав ініціативу Авакова про відставку Кіхтенко

Жданов підтримав ініціативу Авакова про відставку Кіхтенко Олександр Кіхтенко

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов підтримав ініціативу міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо відставки голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександра Кіхтенка. Про це він написав у своєму Facebook.

"Підтримую позицію міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо звільнення Кіхтенка з посади голови Донецької ОДА", - написав Жданов.

Він підкреслив, що буде голосувати на найближчому засіданні Кабміну це пропозиція Авакова.

"Вчора повернувся із зони АТО, з Луганської області - насамперед, ми повинні займатися зміцненням наших Збройних Сил і відновлювати інфраструктуру підконтрольних української влади територій, налагоджувати там нормальне життя", - заявив Жданов.

Підтримую позицію міністра внутрішніх справ Arsen Avakov щодо звільнення пана Кіхтенка з посади голови Донецької ОДА.Б...

Posted by Ігор Жданов on 11 Апрель 2015 г.

Нагадаємо, Аваков сьогодні ініціював відставку Кіхтенко, назвавши його "коллаборантом". Аваков був незадоволений закликом губернатора Донецької області відновлювати економічні зв'язки з окупованими територіями.

Відзначимо, що в інтерв'ю "Дзеркалу тижня. Україна" Кіхтенко підтримав ідею відновлення економічних зв'язків з тими підприємствами окупованих районів Донбасу, які перереєструвалися на території України.

"Не слід забувати про те, що більшість підприємств, які залишилися під владою "республік", перереєстровані на території України. Вони платять податки в казну України, і там працюють люди, які мають український паспорт. Я ж не кажу про те, що треба фінансувати і допомагати тим, хто не перереєструвалися і не працюють на Україну. Мова тільки про підприємства, які виконують всі закони нашої країни", - зазначив губернатор.