ua en ru

Аваков ініціює відставку Кіхтенко

Аваков ініціює відставку Кіхтенко Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков ініціює відставку голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександра Кіхтенка. Про це він заявив у своєму Facebook.

"Губернатор Донецької області Кіхтенко в інтерв'ю ДТ - закликав відновлювати економічні зв'язки з окупованими територіями... Я закликаю розірвати зв'язки Кіхтенко з державною службою... На найближчому Кабміні обов'язково внесу пропозицію звільнити з посади голову Донецької ОДА", - написав Аваков.

Він підкреслив, що дана позиція Кіхтенко є "позицією колаборанта".

Губернатор Донецкой области Кихтенко в интервью ЗН - призвал восстанавливать экономические связи с оккупированными терр...

Posted by Арсен Аваков on 11 Апрель 2015 г.

Відзначимо, що в інтерв'ю "Дзеркалу тижня. Україна" Кіхтенко підтримав ідею відновлення економічних зв'язків з тими підприємствами окупованих районів Донбасу, які перереєструвалися на території України.

"Не слід забувати про те, що більшість підприємств, які залишилися під владою "республік", перереєстровані на території України. Вони платять податки в казну України, і там працюють люди, які мають український паспорт. Я ж не кажу про те, що треба фінансувати і допомагати тим, хто не перереєструвалися і не працюють на Україну. Мова тільки про підприємства, які виконують всі закони нашої країни", - зазначив губернатор.

За його даними, на території України перереєстровано 80% підприємств з окупованих територій.

Нагадаємо, Кіхтенка було призначено головою ДонОДА 10 жовтня 2014 р.