ua en ru

Жданов хоче фінансувати лише пріоритетні види спорту

Жданов хоче фінансувати лише пріоритетні види спорту Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов хоче фінансувати лише пріоритетні види спорту, які можуть принести медалі. Про це він заявив під час веб-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Потрібно фінансувати там, де ми отримаємо медалі в олімпійських видах спорту. І це пріоритет. Тому що масла дуже мало: якщо розмажеш його по всьому бутерброду, то нічого доброго з цього не буде", - заявив Жданов.

За словами міністра, одним із таких пріоритетних видів спорту є біатлон. На його фінансування передбачено цього року 27 млн грн.

"Це 27 млн вони отримають. Ще 7 млн - на юнацький спорт біатлонний", - повідомив він.

Міністр нагадав, що бюджет міністерства наразі складає 1 млрд грн.
"В минулому році на кінець року після секвестера він складав 760 млн, тобто на 140 млн приблизно збільшений. І це найменший бюджет міністерства, крім Міністерства інформації, які є в Україні. В міністерства оборони - 40 млрд", - сказав Жданов.

Він також зазначив, що розвитком окремих видів спорту повинні займатися тренери та федерації.

"Коли мене питають, як ви будете розвивати біатлон, хокей чи футбол, я відповідаю: "Ніяк", тому що для цього є національні федерації, тренери, які повинні цим займатися. Я повинен створювати їм умови для цього", - зазначив міністра.

Нагадаємо, Жданов хоче урівняти у правах приватні клуби та ДЮСШ.

Також у Мінспорті планують повернути незаконно відчужені спортивні об'єкти в держвласність.