ua en ru

Через спеку у Києві зафіксовано високий рівень забруднення повітря

Через спеку у Києві зафіксовано високий рівень забруднення повітря Фото: жара (Pixabey)

У місцях скупчення транспорту рівень забруднення повітря перевищив норму в декілька разів

Через спеку у Києві зафіксовано високий рівень забруднення повітря. Про це заявив в.о. директора Київського лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я Сергій Чумак, повідомляє "112 Україна".

Як зазначається, зокрема, у місцях скупчення транспорту рівень забруднення повітря перевищив норму в декілька разів.

"На сьогодні ми спостерігаємо в деяких точках підвищення рівня забруднюючих речовин: пил, оксид вуглецю, діоксид азоту і формальдегід. Ми фіксуємо перевищення формальдегіду в п'ять разів, діоксину азоту - до 4,5 разів", - йдеться у повідмоленні.

Повідомляється, що такі показники зафіксовано в районі Бессарабської площі, Московської площі, Оболонського проспекту, вул. Попудренка.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у зв'язку з підвищенням температури повітря у Києві з 10:00 до 22:00 обмежать рух великовантажного транспорту.

"З 10:00 до 22:00 у зв'язку з підвищенням температури повітря до +28 вводиться обмеження руху на вулично-дорожньої мережі Києва для великовагових транспортних засобів загальною вагою понад 24 тонн і навантаженням на вісь більше 7 тонн", - повідомляли в КМДА.

Управління патрульної поліції в Києві здійснює оперативний контроль за дотриманням водіями великовантажних транспортних засобів обмеження руху на вулично-дорожній мережі столиці.