ua en ru

Згуладзе обіцяє захищати працівників патрульної поліції

Згуладзе обіцяє захищати працівників патрульної поліції Фото: Ека Згуладзе

Ека Згуладзе закликала поліцейських використовувати зброю в рамках закону

Міністерство внутрішніх справ України та Національна поліція завжди будуть законними способами захищати працівників патрульної поліції, навіть після арешту патрульного по справі про гонитву за БМВ в Києві. Про це на запуску патрульної поліції в Чернігові заявила заступник голови МВС Ека Згуладзе, передає кореспондент РБК-Україна.

При цьому вона підкреслила, що поліцейські повинні використовувати зброю тільки в рамках закону.

"Ваша служба ведеться зі зброєю. Ви будете кожен день приймати рішення, використовувати зброю чи ні. Це дуже відповідальне рішення. Не недооцінюйте його. Але якщо ви не будете користуватися зброєю, коли це буде треба, від цього залежатиме чуже життя, ваше життя, і це ваша робота", - зазначила Згуладзе.

"Єдине, що я вам можу обіцяти: з вас ніколи, поки є в Україні політична воля на реформи, не зроблять цапів-відбувайлів. Ми за вас горою. І Міністерство внутрішніх справ, і менеджмент Національної поліції. Але те, що ми будемо захищати, це не означає, що ми будемо прикривати вас, якщо ви будете поза законом", - заявила заступник глави МВС.

Також вона прокоментувала вчорашнє рішення прокуратури про оголошення підозри у вчиненні злочину інспектору патрульної поліції Олійнику.

"Поліція була відкрита, всі учасники інциденту відкриті, ми надали всі відеозаписи, реєстратор, відеореєстратор не вимикався ні на секунду. Вся інформація передана прокуратурі. Мене особисто дивує рішення суду і прокуратури. Тому що ні про яке навмисне вбивство не може бути й мови", - заявила Згуладзе.

Нагадаємо, суд у Києві заарештував поліцейського за вбивство пасажира BMW.