ua en ru

"Зерновий коридор". Костін доручив реагувати на будь-які корупційні схеми при експорті зерна

"Зерновий коридор". Костін доручив реагувати на будь-які корупційні схеми при експорті зерна Фото: генпрокурор Андрій Костін (facebook.com/pgo.gov.ua)

Одним з ключових напрямів роботи правоохоронців в Одеській області є забезпечення роботи "зернового коридору". Вони мають реагувати та припиняти усі можливі корупційні схеми при експорті продовольства.

Про повідомляє РБК-Україна з посиланням на Офіс генпрокурора.

Зазначається, що генеральний прокурор Андрій Костін провів нараду з керівниками Одеської обласної прокуратури, Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону та правоохоронних органів.

Серед пріоритетів для правоохоронців регіону Костін виділив:

  • викриття державних зрадників та пособників росіян,
  • контрдиверсійні заходи,
  • протидію злочинам проти основ національної безпеки.

" Одним з ключових напрямів Андрій Костін назвав забезпечення роботи "зернового коридору". Оперативне реагування та припинення всіх можливих корупційних схем при транспортуванні та експорті сільськогосподарської продукції - важливе завдання", - сказано в повідомленні.

Генпрокурор також зазначив, що прокурори мають реагувати на всі факти незаконного використання коштів на відновлення зруйнованої інфраструктури, будівництво житла для вимушених переселенців та соціальні виплати для них.

"Неприпустимим є розкрадання гуманітарної допомоги, яку українці і міжнародна спільнота збирають для Збройних сил і тих, хто найбільше постраждав від агресії", - сказав Костін.