ua en ru

"Зеніт" влітку розірве угоду з Луческу

"Зеніт" влітку розірве угоду з Луческу Фото: Мірча Луческу

Румунський фахівець доведе сезон на чолі пітерців до кінця чемпіонату

Головний тренер "Зеніта" Мірча Луческу буде звільнений по закінченні поточного сезону. Про це повідомляє видання "Спорт-Експрес".

Останньою краплею для керівництва петербурзького клубу стала поразка у 27 турі російської футбольної Прем'єр-ліги від "Терека" з рахунком 0:1, яка достроково забезпечила чемпіонський титул московському "Спартаку".

Крім цього Луческу не вдалося показати хороших результатів у єврокубках. "Зеніт" вилетів з Ліги Європи ще в лютому, поступившись "Андерлехту" в 1/16 фіналу за результатами двох зустрічей (0:2, 3:1).

71-річний румунський фахівець доведе сезон на чолі пітерців до кінця чемпіонату, але потім угоду з ним буде розірвано. Луческу проведе біля керма пітерської команди ще три матчі: з "Крилами Рад" (13 травня), "Краснодаром" (17) і "Локомотивом" (21).

Мірча Луческу протягом 12 років був головним тренером "Шахтаря", влітку минулого року очолив "Зеніт". Інформація про те, що керівництво пітерців подумує про відставку Луческу, з'являлася ще у березні.

Нагадаємо, керівництво футбольного клубу "Барселона" визначився з заміною головному тренеру Луїсу Енріке, який покине команду після закінчення сезону.