ua en ru

Зеніт - Боруссія: Німці на класі перемагають в Петербурзі

Німецький клуб легко і невимушено обіграв "Зеніт", який не зумів нав'язати німцям серйозної боротьби.

Німецький клуб легко і невимушено обіграв "Зеніт", який не зумів нав'язати німцям серйозної боротьби.

25.02 19:00
Санкт-Петербург, "Петровський"
Зеніт - Боруссія 2:4
Голи:
Шатов, 57, Халк, 70 - Мхітарян, 6, Ройс, 7, Левандовскі, 61, 72
Зеніт: Лодигін, Крішіто, Ломбертс, Луїш Нету, Анюков (Смольников, 84), Шатов, Файзулін (Кержаков, 84), Вітсель, Халк, Аршавін (Тимощук, 16), Рондон
Боруссія: Вайденфеллер, М. Фрідріх, Папастатопулос, Піщек, Шмельцер, Кель, Ройс (Хофманн, 86), Нурі Шахін, Гросскройц, Левандовскі, Мхітарян (Обамеянг, 71)

Складно підібрати слова, щоб описати дебют зустрічі для "Зеніту". Команда цілеспрямовано готувалася до протистояння з "Боруссією" більше двох місяців - з 16 грудня, коли відбулося жеребкування цієї стадії турніру. І готувалася, звичайно, зовсім не для того, щоб на 4-й і 5-й хвилинах отримати в свої ворота два дуже схожих голи - обидва сформувалися на лівому фланзі оборони, де Доменіко Крішіто не відчував себе господарем становища.

Спочатку Ройс втік від італійця, який навіть невдало намагався звалити його рукою, потім "прибрав" Нету і не втримався на ногах, але м'яч відскочив до Мхітаряну. Одного дотику півзахиснику виявилося достатньо, щоб м'яч опинився в сітці. Слідом вже сам хавбек збірної Вірменії прорвався за тією ж - ближній до Лучано Спаллетті - бровці, переадресував м'яч у центр, Кевін Гросскройц зробив скудку на Ройса, який пробив в дотик у ближній кут - Юрій Лодигін зреагувати не встиг.

Навіть після двох голів "Боруссія" продовжувала контролювати ситуацію, то й діло наближаючись до чужого штрафного або по центру, або до улюбленого правого краю. Терпіння Спаллетті вистачило ненадовго: вже на 15-й хвилині він зміцнив опорну зону Анатолієм Тимощуком, який поміняв вчинившого до цього моменту кілька втрат Андрія Аршавіна. Олег Шатов перебрався в центр, а Віктор Файзулін піднявся трохи вище.

Однак останні двоє майже не торкалися м'яча. Хоч якась подоба гостроти у складі "Зеніту" виходило створити у Хосе Рондона, який активно намагався зачепитися за м'яч, та Халка. На рахунку бразильця єдиний і безпечний удар в створ до перерви - яскравий приклад, наскільки щільно і німці успішно протистояли головній зірці пітерської команди.

Слова, які вимовлялися в роздягальні "Зеніту" в перерві, на перший погляд, нічого не змінили. Німці продовжували домінувати і в другому таймі. На 48-й хвилині постріл Левандовські в ближній кут відбив Лодигін, а незабаром Кевін Гросскройц цілився вже в дальній, та схибив.

Шансик у синьо-біло-блакитних з'явився на 57-й хвилині, коли в результаті атаки спочатку Рондон влучив у штангу, а потім Шатов виявився точним на добиванні. Відмінний момент, щоб "перевернути" гру, яка ну зовсім не клеїлася. Однак почати дихати на повні груди у "Зеніта" не вийшло. Вже через чотири хвилини "Боруссія" провела фірмову контратаку, яку точним ударом завершив Левандовскі.

На цьому веселощі в поєдинку, втім, не завершилося. На 69-й хвилині Лукаш Піщек - автор гольової передачі в попередньому голі - блокував у штрафному Файзуліна, а Халк з "точки" пробив зовсім не в своєму стилі - дуже сильно і дуже точно, прямо в "павутину". Ось він - ще один шанс. Але надія знову лише фліртувала з "Зенітом". Всього дві хвилини знадобилося Левандовскі, щоб вискочити до воріт після помилки Тимощука і відправити м'яч повз Лодигіна. Цей гол став для нього вже шостим в седьми матчах турніру.

Використані матеріали УЄФА