ua en ru

Землетрус на Тайвані: кількість жертв зросла

Землетрус на Тайвані: кількість жертв зросла Фото: сейсмограф (digitalgov.gov)

Рятувальники продовжують пошуки постраждалих

В результаті землетрусу магнітудою 6,4 балів поблизу тайванського міста Хуалянь травми різного ступеня тяжкості отримали 243 людини, загинули щонайменше четверо, зниклими безвісти вважаються 60 осіб. Про це повідомляє Reuters.

За словами рятувальників, 16 осіб були замкнені в житловому будинку Хуаляна, популярному серед туристів на східному узбережжі Тайваню.

Також повідомляється, що дві людини опинилися під уламками готелю "Маршал", який обвалився в результаті землетрусу, вони були живі і змогли подати сигнал рятувальникам. Внаслідок стихійного лиха також поштраждали чотири будівлі: два готелі і військовий госпіталь. У місті частково зруйновані два мости.

Президент країни зажадав негайно розібратися з наслідками землетрусу.

"Президент попросив Кабінет міністрів і відповідні міністерства негайно запустити механізм якій використовується при стихійних лихах і швидко розібратися з усуненням наслідків", - йдеться в заяві адміністрації президента Цай Инвень.

Крім того, в уряді повідомляють, що повторні поштовхи величиною не менше 5,0 можуть коливати острів в найближчі два тижні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 6 лютого 2018 року на Тайвані стався землетрус магнітудою 6,4 бали, що призвело до часткового обвалення готелю та будинків у місті Хуалянь. Попередньо йшлося про двох загиблих працівників готелю і 114 постраждалих.