ua en ru

Землетрус в Італії: фото та відео

Землетрус в Італії: фото та відео Фото: землетрус в Італії

Більше 200 людей загинули в результаті потужного землетрусу в італійському місті

У центрі Італії стався землетрус магнітудою 6,4 бали. Поштовхи сталися в 47 милях на південний схід від Перуджі і відчувалися в Римі. РБК-Україна публікує фото і відео наслідків землетрусу.

У наслідку землетрусу в Італії зруйнована половина міста, - мер

Мер італійського Аматриче Сержіо Перрози заявив про те, що в результаті нічного землетрусу в Італії практично половина міста зруйнована.

"Дороги в місто і з нього відрізані. Половина міста зникла. Люди знаходяться під уламками ... Із-за зсуву, ймовірно, зруйнувався міст", - сказав мер.

Представники пожежної служби повідомили, що є інформація про жертви в зоні землетрусу. Так, найбільш постраждали населені пункти Аккумоли, Аматриче, Посту і Аркуат-дель-Тронто.

Під завалами знаходять людей

Аккумоли, що знаходився найближче до епіцентру землетрусу, практично повністю зруйнований, дороги завалені, пошкоджено міст.

Як повідомляється, 11 людей загинули в області Лаціо ( 6 людина в місті Аккумоли і 5 - в Аматриче). У Пескара-дель-Тронто загинули ще 10 осіб.

Ще багато людей залишаються під завалами зруйнованих стихією будинків, через що число загиблих може зрости.

Варто відзначити, що в 2009 році землетрус магнітудою 6,3 бала стався в італійській Л'Аквілі. Тоді загинули 300 осіб.

В Італії стався новий землетрус

В Італії стався новий землетрус магнітудою 4,9, підземні поштовхи відчувалися в центральній частині країни.

Пошук тіл на місцях руйнувань триває

Число загиблих в результаті землетрусу магнітудою 6,2 бала, що вразила центральну Італію, протягом середовища постійно зростала і станом на вечір становить щонайменше 247 осіб

Багато із загиблих були жителями Аккумоли, розташованого близько до епіцентру, а також неподалік Аматриче, де зруйновано три чверті будинків

Підземні поштовхи відчувалися також у Римі. У столиці країни протягом 20 секунд тряслися будівлі. Землетрус стався о 03:36 за місцевим часом.

Близько 100 осіб вважаються зниклими без вісти

Сотні людей у результаті землетрусу в Італії (місто Пескара-дель-Тронто) вважаються безвісти зниклими.