ua en ru

Земельні ділянки від агрокомбінату "Пуща-Водиця" отримали понад 1,5 тис. осіб

Земельні ділянки від ДП "Науково-дослідний виробничий агрокомбінат "Пуща-Водиця" отримали понад 1,5 тис. осіб - колишніх працівників підприємства. Про це повідомляє прес-служба агрокомбінату.

ДП "Науково-дослідний виробничий агрокомбінат "Пуща-Водиця" передав земельні ділянки в розпорядження Києво-Святошинської адміністрації та Держземагентства у Київській області. Саме вони, за зверненням профспілки комбінату, і виділяють землю новим власникам. Отримати її можуть тільки співробітники агрокомбінату і пенсіонери, які працювали на ньому раніше.

"Претендувати на землю можуть лише особи, у яких останнім місцем роботи був саме агрокомбінат, а також нинішні працівники підприємства. Ті ж люди, які хочуть отримати землю шляхом шантажу, не є співробітниками "Пущі-Водиці", - зазначив голова первинної профспілкової організації агрокомбінату Володимир Лисенко.

Згідно з повідомленням, на сьогодні 1551 людина вже отримали свідоцтво на право власності. А в найближчі тижні ще 276 пенсіонерам, колишнім працівникам агрокомбінату, нададуть землю. Однак бажаючих отримати земельну ділянку ще більше, тому зараз йде прийом заявок від пенсіонерів, які не встигли зробити це раніше. Зараз на розгляді знаходяться 280 заяв.

В "Пущі-Водиці" пояснюють, що почали цю роботу, коли агрокомбінат добровільно відмовився від права користування земельною ділянкою площею 430 га.

"Для того щоб зняти соціальну напругу, було прийнято рішення, за погодженням Мінагрополітики передати в користування землю райдержадміністрації та земельного агентству в Київській області. Ці держоргани, в свою чергу, і приймають рішення про виділення землі та видають свідоцтва про право власності. Мінагрополітики жодного відношення до цієї землі не має", - зазначив директор підприємства Олександр Мазурка.