ua en ru

У Зеленського розповіли, чого чекають від переговорів Байдена і Путіна

У Зеленського розповіли, чого чекають від переговорів Байдена і Путіна Фото: радник глави Офісу президента Михайло Подоляк (Віталій Носач/РБК-Україна)

У президента України Володимира Зеленського від завтрашніх переговорів президента США Джо Байдена з російським колегою Володимиром Путіним очікують прояснення глобальної картини. А також зниження агресивності із боку Москви.

Про це в коментарі РБК-Україна заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

За його словами, позиції американської та російської сторін перед цими переговорами досить прозорі.

"Обидві сторони цілком ясно дали зрозуміти, з чим виходять на ці переговори. Але що конкретно може перейти з можливого в практичний вимір - можна буде сказати тільки за підсумками переговорів", - зазначив Подоляк.

Він підкреслив, що це вже другі прямі переговори Байдена і Путіна. Відповідно, прийшов час провести аудит тих напрямків, які були окреслені на саміті в Женеві, - від стратегічної стабільності до способів вирішення конкретних конфліктів.

"Українська сторона повністю поінформована про позицію президента США, було дуже активне контактування між нашими представниками та американською стороною на різних рівнях. У тому числі, зрозуміло, по лінії Офісу президента", - сказав він.

Подоляк додав, що підсумкову оцінку переговорам даватимуть вже після них.

"Зараз же можна відзначити той факт, що подібні контакти між лідерами США і Росії точно корисні для міжнародного співтовариства, адже вони роблять глобальну картину зрозумілішою і більш передбачуваною", - зазначив він.